Opus musikresor är tillbaka! Till hösten bär det av till Irland och en exklusiv operahelg. Tre föreställningar på legendariska Wexfordfestivalen står på programmet samt fina besök i Irlands inland. Trogne Opusmedarbetaren Carlhåkan Larsén följer med som din expertciceron. Ett unikt tillfälle som du inte vill missa!

Den lilla staden Wexford ligger vid kusten 15 mil söder om Dublin. Sedan 1951 har operafestivalen varit ”the talk of the town”. Arrangemanget har vuxit till ett av de mest omtalade bland operafans världen över och omfattar dryga två veckor i månadsskiftet oktober–november. Sedan ett tiotal år tillbaka har festivalen dessutom ett nytt operahus, designat av firman som utformade akustiken till Sydneyoperan.

Här anmäler du dig till höstens operaäventyr!


Publiken i Wexford är något utöver det vanliga. Till de obligatoriska inslagen hör allsång innan varje föreställning!

 

Den som följt med i Opus genom åren är bekant med Wexfordfestivalen. Två gånger, i Opus 51 och 79, har vi berättat om begivenheten som gjort det till sin paradgren att lyfta fram bortglömda operor. Höstens uppsättningar är inget undantag. Då väntar inte mindre än fyra nya operaproduktioner på att se dagens ljus – och dig i publiken! Rossini, Vivaldi, Massenet och Synnott står för musiken och sångarlagen tillhör de främsta som går att uppbringa.

Här anmäler du dig till höstens operaäventyr!

 

Utöver exklusiva operaföreställningar (givetvis på de bästa platserna) introducerade av Opus expertciceron Carlhåkan Larsén blir det spännande utflykter till Irlands inland. Fyrstjärnigt hotell, svensktalande reseledare och gemytliga restaurangbesök är några av de andra självklara inslagen på Opus operaresa till den gröna ön.

 


Opusmedarbetaren och flerfaldige Wexfordbesökaren Carlhåkan Larsén är din expertciceron.

 

Detaljerat reseschema med resevillkor samt information om hur du anmäler dig till höstens operaäventyr hittar du här! Obs! Antalet platser är begränsade, så anmäl dig redan idag för att säkra din plats.

 

Här läser du mer och anmäler dig!

 


Wexford ”by night” med operahusets silhuett i bakgrunden.

 

Inspirationsläsning!

Läs om Wexford i Opus genom att klicka på länkarna nedan.

Text om Jacopo ”den svenske Verdi” Foronis Cristina, regina di Svezia i Opus 51.

Text om samme Foronis Margherita i Opus 79.

 

Anmälan och information

Opus musikresor genomförs i samarbete med BK Travel Solutions.

BK Travel Solutions AB
Box 4052
203 11
MALMÖ

Telefon: 040-60 602 20 (månd-fred 09-16)
Mail: info@bktravelsolutions.se
Webb: www.bktravelsolutions.se

Här anmäler du dig till höstens operaäventyr!

About The Author