Svenska Kammarorkestern presenterar Martin Fröst som sin chefsdirigent från och med spelåret 2019/20. Uppdraget innebär ett nytt kapitel för Martin Fröst, som vid sidan av sin verksamhet som en av världens ledande blåsarsolister varit alltmer aktiv som dirigent.

– Svenska kammarorkesterns passion och kreativitet som kollektiv och som individuella musiker är obegränsad. Tillsammans hoppas jag att vi kan vidga ramarna för vad en orkester är och skulle kunna vara, säger Martin Fröst i ett pressmeddelande.

Martin Fröst efterträder Thomas Dausgaard som har varit Svenska kammarorkesterns chefsdirigent sedan 1997. Från och med spelåret 2019/20 fortsätter Dausgaard som hedersdirigent ”Conductor Laureate”.

– Jag är djupt tacksam till alla i orkestern och organisationen och för det underbara och stimulerande äventyret vi har upplevt tillsammans. Detta har en speciell plats i mitt hjärta. Medan jag ser fram emot att genomföra spännande projekt i min nya roll som Conductor Laureate vill jag också välkomna min vän Martin Fröst som min efterträdare, säger Thomas Dausgaard i en kommentar.

Att Maritn Fröst och Svenska kammarorkestern är en fruktbar kombo var inte minst framförandet under förra årets Nobelbankett ett bevis på. Kolla ca 26 min in i klippet som alltjämt finns kvar på Svt Play!


Svenska kammarorkestern tillsammans med Martin Fröst och flöjtisten Magnus Lindgren under förra årets Nobelmiddag.

 

 

 

 

 

 

About The Author