Iréne Theorin har haft stående inbjudningar från de världsledande scenerna till rollerna som Elektra, Brünnhilde, Isolde och Turandot. Samtidigt är hon lite av en doldis här hemma. Kommer förstaplatsen på årets Opus-lista bidra till att det blir fler framträdanden på svensk mark? Vi hoppas det.

I rykande färska Opus 72 möter du supersopranen från Broaryd i en öppenhjärtig intervju, där hon berättar om såväl med- och motgångar som vad som är hemligheten bakom den framgångsrika karriären. Lägg därtill 19 artister, profiler och team som alla gjort skillnad, som stuckit ut hakan, som vunnit, förändrat eller förbättrat det klassiska musiklivet under det gångna året – och du har den 9:e Opus-listan i sin helhet.

HÄR ÄR HELA OPUS-LISTAN!

Vår vana trogen bjuder vi på hela Opus-listan digitalt – inklusive vinnarintervjun med Iréne Theorin – även till icke-prenumeranter. Du kommer åt den genom att klicka på länken nedan:

OPUSLISTAN 2016

MER UR INNEHÅLLET I OPUS 72:

SAGAN OM OPERABIO

I ett decennium har live-sändningarna i HD från The Met spridit opera över hela världen. Mer än 21 miljoner människor har besökt någon av de 2000 biograferna som regelbundet visar föreställningarna. Hur ser framtiden ut för succékonceptet från Manhattan? Och hur går det egentligen till när man gör operabio? Bo Löfvendahl flög över Atlanten för att se på plats och följa operabioföreställning nr 100.

ELBPHILHARMONIE – INVIGNINGSDAGS!

Fem år försenat och efter att ha överskridit budgeten mer än tre gånger har Hamburg äntligen fått sitt nya konserthus. Följ med Opus på jakt efter musiken i Elbphilharmonie.

Musiknyheter, jultävling, Marriner-porträtt, recensioner, krönikor och massor av annan spännande läsning.

Årets julnummer lär inte göra någon besviken. Klicka på länkarna nedan för förmånliga erbjudanden, där du kan starta din egen prenumeration eller ge bort Opus i julklapp.

Beställ årets bästa julklapp genom att klicka på länken här!
Om du vill ha en egen prenumeration klickar du här!

About The Author