Blir Cornelia Beskow nästa namn i raden av svenska världssångerskor? Mycket talar för det. Framgångarna på scenen avlöser just nu varandra i en rasande takt, utmärkelserna haglar och som Sieglinde i Valkyrian på Kungliga Operan gjorde hon en dundrande succé. I nya numret av Opus möter du vårt senaste sopranstjärnskott i en längre intervju signerad Bo Löfvendahl.

Opus 76 – årets sommarnummer som kommer ut i dagarna – bjuder även på det här:

STOCKHOLMSRINGEN 2.0

Staffan Valdemar Holms och Bente Lykke Møllers iscensättning har åldrats väl. Det menar Bo Löfvendahl som har sett återuppsättningen av Wagners Ringcykel på Kungliga Operan.

VAD HÄNDE MED BIRGITS PRISPENGAR?

I år fyller Wiener Philharmoniker 175 år och firar bland annat med ett nyöppnat dokumentationscenter bekostat av pengarna från Birgit Nilsson-priset. Opus tog ett plan till den österrikiska huvudstaden för att se hur väl orkestern lyckats göra upp med sitt förflutna.

KLASSISKA SKANDALER

Premiärer är alltid ett vågspel. Några floppar har blivit legendariska, andra är mindre kända. Läs om 15 skandalpremiärer som har gått till historien.

I STRADIVARIUS FOTSPÅR

Möt Jens G Johansson, jämtlänningen som bytte gitarrerna mot violiner och blev prisbelönad fiolbyggare i Stradivarius hemstad.

FÖRSVARETS GLADA ANSIKTE

Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för en militärmusiker anno 2017? Johanna Paulssons reportage om Livgardets dragonmusikkår ger dig svaret.

Lägg därtill ett gäng klassiska musiknyheter, recensioner av de viktigaste utgivningarna på cd och dvd, en intervju med B Tommy Andersson om nya Vadstena-operan, recensioner av nyutkomna böcker om Trollflöjten och A. F. Lindblad. Bland mycket annat!

 

Inte Opus-prenumerant? Det rättar du enkelt till genom att klicka här!

About The Author