fbpx

FÖLJ MED OPUS TILL ITALIEN!

NY LÄSARRESA TILL NEAPEL – CAPRI – AMALFIKUSTEN

Kvällskonsert på Villa San Michele, Våroffer på Teatro di San Carlo och besök i Richard Wagners älskade Ravello – sommarens Italienresa tillhör det mest exklusiva vi presenterat hittills.

Opus läsarresor gör succé. Vårens turer till Hamburg, Wien och Berlin sålde slut på bara några veckor – så vi beslutade att arrangera ytterligare en: till Italien. Boka in 27–30 juli och gör plats för en oförglömlig musikupplevelse!

Neapel med Vesuvius i bakgrunden – hit går sommarens musikresa med Opus.

Här anmäler du dig till sommarens musikäventyr!

Fyra fullspäckade dagar med musik i medelhavsmiljöer står på programmet. Vi börjar första kvällen med ett besök på Neapels anrika operahus: Teatro di San Carlo. Här ser vi Stravinskijs epokgörande balett Våroffer, i originalkoreografi av Wacław Niżyński. Efter paus väntar George Balanchines legendariska balettversion av Tjajkovskijs Serenad, Op. 48.

Två balettklassiker på Teatro di San Carlo står på programmet första kvällen.

Dag två tar vi båten ut till Capri, en av världens mest älskade och omskrivna öar. Här blir det ett exklusivt besök på Villa San Michele där vi blir guidade runt av intendenten Kristina Kappelin. När solen sänkt sig över Neapelbukten slår vi oss ner på terrassen för en kammarkonsert med Ann-Kristin JonesHenrik Schaefer, viola och Rut Pergament, piano. En båttur tillbaka till Neapel avslutar dagen.

Tidigare SVT-korrespondenten Kristina Kappelin är numera intendent på Villa San Michele. I sommar guidar hon Opus resesällskap.


På söndagen tar vi åter båten, men den här gången bär det av mot Ravello beläget på den berömda Amalfikusten. Efter rundvandring med guidning besöker vi Villa Rufolo, berömd för sin hänförande trädgård, utsikt och inte minst sin högklassiga sommarfestival.

Richard Wagner var så överväldigad av Ravellos skönhet att han föreställde sig miljön som Klingsors trädgård i andra akten av Parsifal. Varje år hålls här en konsert till Wagners minne.

Dag fyra tillbringar vi i Neapel och blir guidade runt innan det är dags att bege sig mot flygplatsen för färd hemåt.

Här anmäler du dig till sommarens musikäventyr!


PRIS: 24 900:-


Allt det här ingår:

* Flyg t/r från Arlanda eller Kastrup.
* Båt t/r Capri, båttur Amalfikusten.
* Modern turistbuss för samtliga transporter.
* 3 nätter på centralt 4**** hotell Grand Hotel Oriente i Neapel. Delat dubbelrum inkl. frukostbuffé. Enkelrum mot tillägg.
* 4 gemensamma måltider.
* Balettföreställningen Nijinsky/BalancineTeatro Di San Carlo (bästa och näst bästa kategori).
* Kvällskonsert på Villa San Michele med mezzosopranen Ann-Kristin Jones, violasten Henrik Schaefer och pianisten Rut Pergament.
* Privat visning av Villa San Michele med Kristina Kappelin.
* Apéritif med tilltugg och mingel med musikerna före konserten.
* Guidad stadspromenad Neapel. Guidad tur med buss/till fots på Capri. Guidad tur i Amalfi och Ravello per buss och till fots med lokalguide samt besök på Villa Rufolo. Eventuell konsertbiljett till Ravello-festivalen tillkommer. Pris beroende på program och kategori.
* Lagstadgade avgifter och skatter, paketresemoms, avgift för incheckat bagage.
* Musikiceron Madeleine Jostedt Ulrici medverkar. Teknisk reseledare från BK Travel Solutions.

Tillkommer:

* Enkelrumstillägg:  3 200:-
* Flygskatt ca 800:- (dagspris vid biljettering).

Här en länk till ett detaljerat program.

Villa Rufolos trädgård, Neapels gränder, San Micheles terrass, Ann-Kristin Jones sång och Amalfikustens klippor – inslagen på Opus sommarresa blir garanterat ett minne för livet.


Anmälan & kontakt:

BK Travel Solutions

Mail: info@bktravelsolutions.se
Telefon: 040-60 60 220 (månd-torsd 09-14)
bktravelsolutions.se/kulturresor/bokningsbara-resor

En kvällskonsert på Villa San Michele hör till måste-upplevelserna för en klassisk musikälskare.