”Det är en fantastisk känsla. Det är belöningen för alla timmar av övning.”

Han är bara 15 år men redan mitt uppe i en internationell karriär. I nya numret av Opus berättar svenska violiniststjärnskottet Daniel Lozakovitj om hur det är att få stå på scenen och ge av sin musik till publiken. Hur kändes det att skriva på för prestigemärket Deutsche Grammophon i våras? Varför är han aldrig nervös inför ett framträdande?

Två frågor som får sina svar i Opus 71, ett nummer som på omslaget presenterar en annan violinistgigant: norska Vilde Frang. Läs om hennes tankar och funderingar inför Stockholms- och Köpenhamnsbesöken senare i höst.

omslag-opus-71Ur innehållet vill vi även tipsa om Carlhåkan Larséns porträtt av Karl-Birger Blomdahl – 1900-talets stora svenska tonsättargigant som för ett halvsekel sedan befann sig i centrum av musiklivet, men som nu är sorgligt bortglömd.

Nya numret bjuder även på en omfattande guide till tio magiska Requiem-mässor, ett längre reportage om 1800-talets operadivor och ettporträtt av en nystartad svensk solistkvartett som bestämt sig för att närma sig konserten på ett unikt sätt.

Lägg därtill fullmatade recensions- och nyhetsavdelningarkrönikorbok- och musiktips– samt inte minst ett porträtt av en mycket speciell gäst på Örebros konserthus. Vem det är får du reda på när du läser Opus 71.

Inte Opus-prenumerant? Det rättar du enkelt till genom att klicka här!

About The Author