fbpx

FÖLJ MED OPUS TILL MÜNCHEN!

29 november – 2 december

Följ med Opus till Bayerns huvudstad på en musikresa som heter duga! Vi upplever tre föreställningar som passande nog ges kvällarna efter varandra: ett Mozart-program med Orchestre des Champs-Élysées på Isarphilharmonie, Wozzeck med Peter Mattei i titelrollen på Bayersiche Staatsoper och La Bohème på anrika Staatstheater am Gärtnerplatz.

Peter Mattei som Wozzeck på The Met 2020. I höst ser vi honom i samma roll på Bayerische Staatsoper.


Münchens kulturcentrum Gasteig är under renovering i ytterligare fyra år. Under tiden har Münchenfilharmonikerna flyttat in i en spännande byggnad som fått namnet Gasteig HP8, efter adressen Hans-Preißinger-Straße 8. Första kvällen har vi biljetter till husets omtalade konsertsal Isarphilharmonie, med akustik av Yasuhisa Toyota (som även ansvarade för arbetet med Walt Disney Concert Hall i Los Angeles och Elbphilharmonie i Hamburg). 

Här en länk till ett detaljerat program!

Isarphilharmonie har med rätta prisats för sin fina akustik och design.


På scen hör vi två välkända Mozartverk framförda av gästspelande Orchestre des Champs Elysées och Collegium Vocale Gent: den eleganta Haffner-symfonin, nr 35 och musikhistoriens kanske mest berömda mässa: Requiem D-moll. Dirigent är den legendariske Mozarttolkaren Philippe Herreweghe och bland solisterna märks norska sopranstjärnan Mari Eriksmoen.

Lux aeterna med Mari Eriksmoen kan du se fram emot första kvällen på Opus Münchenresa.


Torsdagen börjar med en guidad stadsrundtur med buss och till fots, följt av lunch på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi så Bayerische Staatsoper där vi först serveras en god trerätters middag. På programmet står Alban Bergs mästerverk Wozzeck med ingen mindre än vår svenske världsbaryton Peter Mattei i titelrollen. Föreställningen är en samproduktion med New National Theatre i Tokyo och framförs på tyska med engelsk textning. Efteråt promenerar vi tillbaka till hotellet som ligger 600 meter bort.

Ett besök på praktfulla Bayerische Staatsoper hör till självklarheterna under vårt besök.


På fredagen kan du njuta av en sovmorgon och sedan konstatera att du har en hel dag att upptäcka mer av Bayerns trevliga huvudstad. Klockan halvsju på kvällen går vi tillsammans till en av landets mest aktiva teatrar, Staatstheater am Gärtnerplatz som invigdes just här 1865. Ikväll reser vi i tanken till Latinkvarteren i Paris med hjälp av Puccinis La Bohème. Efter föreställningen ingår busstransfer tillbaka till hotellet.

Marienplatz stoltserar med Tysklands kanske mest berömda julmarknad.Under söndagen passar det utmärkt att styra stegen till mysiga Marienplatz nära rådhuset. Här pågår den traditionella julmarknaden Christkindlmarkt för fullt. I Bayern säljer man fina julkrubbor, värda att beskåda. Man kan smaka på årets första Glühwein, brända mandlar och kanske stämma upp i O Tannenbaum, o Tannenbaum! Wie treu sind deine Blätter.

Här en länk till ett detaljerat program!

Fira in julen med Opus musikresa till München!Pris: 19 900:–


I priset ingår:

Reguljärflyg i ekonomiklass Arlanda-München med Lufthansa exkl. flygskatt inkl. bagageavgift (tillägg för Landvetter är 500:- och Kastrup 700:-) * Lokal transferbuss flygplatsen-hotellet t/r * 3 övernattningar i delat dubbelrum på beskrivet hotell inkl. frukostbuffé * Enklare måltid dag 1 (exv. snittar/soppa/pasta + ett glas Sekt) * Trerätters middag, inklusive två glas vin, bordsvatten och kaffe/te på Bayerische Staatsoper dag 2 * Biljett i bästa kategori till Orchestre des Champs Elysées på Isarphilharmonie * Biljett i näst bästa kategori till Wozzeck på Bayerische Staatsoper * Biljett i bästa kategori till La Bohème på Staatstheater am Gärtnerplatz * Guidad stadsrundtur i München med buss och till fots * Musikciceron från Opus: Torbjörn Eriksson * Teknisk reseledare från BK Travel Solutions: Katarina David * Skatter och lagstadgade avgifter, EU-moms (2,67 %)

Med på resan finns operaciceron Torbjörn Eriksson, tidigare presschef vid Kungliga Operan i Stockholm.


Anmälan & kontakt:

BK Travel Solutions Telefon: 040-60 60 220 (mån–tors 09–14)
Mail: info@bktravelsolutions.se
bktravelsolutions.se

Du följer väl med oss hit i höst?