fbpx

HJÄLP OPUS BLI 100!

Corona-pandemin har fått stora effekter på det klassiska musiklivet. Opus är inte undantaget och söker nu hjälp för att klara sig igenom det kommande halvåret. 95 utgåvor är en aktningsvärd siffra, men vi vill såklart kunna publicera vårt hundrade nummer i höst!

Som en del i musiklivets ekosystem är Opus beroende av en livskraftig omgivning. Större delen av tidningens intäkter kommer från annonser och efter dramatisk nedgång i försäljningen på grund av alla inställda festivaler kommer Opus inte överleva utan hjälp.


Vi vänder oss nu till alla musik- och kulturintresserade: Var med och trygga Opus utgivning genom att donera ett valfritt belopp. Förutom att säkra redaktionens fortlevnad bidrar du till att skribenter, formgivare, fotografer och illustratörer inte förlorar sina uppdrag.


Här en länk till insamlingskampanjen!

Det går även bra att swisha ditt bidrag till 123 497 24 44.


Vi vill gärna bredda möjligheterna för att stärka Opus långsiktiga överlevnad. Börja prenumerera! Den enklaste hjälpaktionen är den där vi också kan ge något tillbaka. Om du redan är prenumerant finns givetvis möjligheten att ge bort Opus till en vän.


Här startar du en Opus-prenumeration!


Företräder du en organisation med verksamhet som intresserar Opus läsare är du såklart välkommen att annonsera. Profilannonser eller information om vad som händer under nästa säsong är just nu de givna budskapen till läsarskaran hemma i karantänsoffan.


Här kontaktar du Opus annonssäljare!


Coronakrisen utmanar oss alla, hälsomässigt såväl som ekonomiskt och konstnärligt. Vi vet inte när den kommer att vara över, men att det i en förhoppningsvis inte alltför avlägsen framtid väntar en explosion av förlösande kulturyttringar redo att möta en utsvulten publik är vi fullständigt övertygade om. Det har historien visat gång på gång. Efter pest blir det fest som det heter.

 

Stort tack för din hjälp!

 


Olof Esbjörnsson
Chefredaktör Opus

 

Opus är Sveriges tidskrift om klassisk musik och opera. Tidskriften ges ut både på papper och digitalt och har sedan starten 2005 utkommit med 95 utgåvor. Opus publicerar reportage, guider, intervjuer, recensioner, fördjupande texter och essäer om musikens roll i samhället samt granskar musikbranschen avseende jämställdhet, ekonomi och repertoar. Genom ledartexter, krönikor och debattinlägg verkar Opus för utveckling och förnyelse inom det klassiska musiklivet och operans värld.