fbpx

FÖLJ MED OPUS TILL HAMBURG!

Glädjande kan vi konstatera att Opus Hamburgresor har en strykande åtgång. Därför erbjuder vi nu en extrainsatt resa 3 – 5 november. Följ med oss till den nordtyska metropolen och ta del av ett program i toppklass: Tosca och Salome på Staatsoper och ett Prokofjev-Mendelssohn-program på Elbphilharmonie. Bland mycket annat!

Elbphilharmonie vid Elbes strand är ett givet besöksmål på Opus Hamburgresor. Så även denna gång.


Efter flyg med SAS från Arlanda möts vi i Hamburg av reseledare från BK Travel Solutions och vår privathyrda transferbuss. Med på resan finns även Opusmedarbetaren Bo Löfvendahl som kommer vara vår ciceron under helgen. Efter ett besök i Komponisten Quartier och gemensam lunch checkar vi in för två nätter på Hotel Barceló Hamburg, på gångavstånd från operan.

Opusmedarbetaren och Svd-kritikern Bo Löfvendahl är ciceron på Hamburgresan som den här gången utgår från Stockholm.


Hamburgs Staatsoper nyinvigdes 1955 efter att dess föregångare hade förstörts av flygangrepp och brandbombningar under kriget. Klockan 19.00 går ridån upp för Puccinis operaklassiker Tosca i regi av Robert Carsen. I de tre huvudrollerna ser vi Ewa Vesin (Tosca), Young Woo Kim (Cavaradossi) och Andrzej Dobber (Scarpia).

Första kvällen ser vi Puccinis Tosca. I titelrollen: Polska sopranen Ewa Vesin.


Lördagen inleds med frukostbuffé på hotellet. Under dagen ges möjlighet att upptäcka Hamburg efter eget tycke och smak – varför inte ett besök i det historiska Speicherstadt med världens största sammanhängande komplex av lagerhus i klassisk tegelstensarkitektur genomkorsat av små kanaler.

En rundtur i Speicherstadt finns det möjlighet till under lördagen.


På kvällen återvänder vi till Hamburger Staatsoper för att uppleva Richard Strauss dramatiska enaktare Salome. I titelrollen: världssopranen Asmik Grigorian som fick sitt internationella genombrott i Stockholm för några år sedan. I övriga roller ser vi världsnamn som John Daszak och Violeta Urmana och i diket hittar vi Kent Nagano.

Efter en legendarisk Salome i Salzburg är det nu dags för Hamburg för sopranen Asmik Grigorian.


Söndagen inleds även den med frukostbuffé på hotellet. Därefter åker vi till Elbphilharmonie i god tid för dagens matinéföreställning. Det magnifika konserthuset invigdes i januari 2017 och har blivit stadens nya symbol. På programmet med stadens orkester står symfoniska verk av Mendelssohn (bland annat ”italienska symfonin”) och Prokofjev – allt under ledning av dirigenten och oboisten François Leleux. Efter konserten serveras vi gemensam lunch på en trevlig restaurang i närheten. Vi ges lite mer tid på egen hand i området och runt halv fem hämtar bussen oss för vidare transport till flygplatsen.

Grosser Saal i Elbphilharmonie har en så kallad vingårdsform, vilket innebär att orkesterutrymmet ligger i salens mitt och åhörarna sitter runt omkring.


Opus musikresa till Hamburg

3–5 november 2023

16 995:-


Allt det här ingår:

• Reguljärflyg med SAS i ekonomiklass exkl. flygskatt inkl. bagageavgift

• 2 övernattningar i delat dubbelrum på Barceló Hotel Hamburg, 4****inkl. frukostbuffé

• Gemensam lunch första dagen inkl. 1 dryck (vin eller öl) samt kaffe

• Gemensam lunch sista dagen inkl. 1 dryck (vin eller öl) samt kaffe

• Guidat besök på Komponisten Quartier

• Biljett i bästa kategori till Puccinis Tosca på Staatsoper

• Biljett i bästa kategori till Strauss Salome på Staatsoper

• Biljett i bästa kategori till Filharmonisk konsert nr 3 på Elbphilharmonie

• Medverkan av musikciceron Bo Löfvendahl

• Teknisk reseledare från BK Travel Solutions, Niklas Nilsson

• Skatter och lagstadgade avgifter, vägskatter samt paketresemoms 2,67 %

• Obligatoriska flygskatter enligt dagspris vid biljettering (idag ca 775:-)

• Enkelrum: 2 300:- Gouda avbeställningsskydd: 7% av resans grundpris

Utresa 3 nov: Arlanda-Hamburg 08.25-10.00 Hemresa 5 nov: Hamburg-Kastrup 19.15-20.10 och vidare Kastrup-Arlanda 21.00-22.10

Om du föredrar att lösa din transport på egen hand, och t ex väljer att åka tåg, görs ett avdrag på priset med 2 900:-. Vänligen meddela oss vid bokning.

Här en länk till ett detaljerat program!


Anmälan & kontakt:

BK Travel Solutions Telefon: 040-60 60 220 (mån–tors 09–14)

info@bktravelsolutions.se

bktravelsolutions.se

Du kan även boka resan via denna länk:

https://projektwebb.bktravelsolutions.se/opushamburg/