fbpx

FÖLJ MED OPUS TILL LONDON OCH ALDEBURGH!

Nina Stemme som Elektra på Covent Garden och Mahlers femma på Aldeburgh-festivalen. Där har ni två av höjdpunkterna på Opus musikresa som går av stapeln i juni.

Opus musikresor har kommit för att stanna. Efter höstens uppskattade besök i irländska Wexford har det blivit dags för vår andra läsarresa tillsammans med arrangören BK Travel Solutions. Den här gången bär det av till England för ett kombinerat besök i London och på Aldeburgh-festivalen 12 – 15 juni.

 

Här anmäler du dig till Opus läsarresa!

 

Resan börjar med ett besök på Covent Garden-operan i London. På scen står Nina Stemme som sjunger titelrollen i Elektra, i orkesterdiket finns Sir Antonio Pappano som dirigerar kvällens föreställning. För regin står Christoph Loy – en riktig supercast med andra ord.


Nina Stemme som Elektra på Covent Garden förra gången det begav sig. Året var 2009.

 

Dagen efter bär det av till Aldeburgh på östkusten. Fiskeläget vid Nordsjöns strand är intimt förknippat med Benjamin Britten som år 1948 grundade Aldeburgh-festivalen, Englands ledande för klassisk musik vid sidan av The Proms. Mahlers femte symfoni med Halléorkestern och Sir Mark Elder står på programmet, liksom konserter och föreställningar av intimare format.

Med på resan följer – precis som i höstas – musikoraklet och trogne Opusmedarbetaren Carlhåkan Larsén. En teknisk reseledare från  BK Travel Solutions tar hand om alla praktiska detaljer.

Carlhåkan Larsén är återigen ciceron på Opus läsarresa.

 

Boka in datumen 12 – 15 juni och gör plats för årets häftigaste musikupplevelse! Detaljerat program och information om hur du anmäler dig hittar du här.


Alan Oke som Peter Grimes på Aldeburgh-stranden år 2013.

 

Inspirationsläsning!

Trogna Opus-läsare är bekanta med både Elektra och Aldeburgh-festivalen. I Opus 55 var Strauss gastkramande enaktare ”Verk i fokus” och i Opus 50 besökte vi Aldeburgh med anledning av hundraårsjubileet av Benjamin Britten. Här länkar till båda texterna:

Elektra Opus 55
Aldeburgh OPUS 50

Anmälan och information

Opus musikresor genomförs i samarbete med BK Travel Solutions.
BK Travel Solutions AB
Box 4052
203 11
MALMÖ

Telefon: 040-60 602 20 (månd-fred 09 – 16)
Mail: info@bktravelsolutions.se
Webb: www.bktravelsolutions.se
Sista anmälan: 24 februari